Tatranské kyslomliečne výrobky sú vyrábané tradičným spôsobom, kde sa do pasterizovaného kravského mlieka pridávajú ušľachtilé mliečne kultúry, ktoré pôsobia blahodárne na ľudský organizmus. Charakteristickým znakom fermentovaných produktov je prítomnosť živých aktívnych mikroorganizmov, ktoré prospievajú tráveniu tým, že pozitívne ovplyvňujú metabolickú aktivitu črevnej mikroflóry, posilňujú imunitu, ničia baktérie rodu Candida a v neposlednom rade uľahčujú trávenie laktózy, čiže sú vhodné aj pre ľudí intolerantných na laktózu. Napríklad obľúbená Tatranská zakysanka je ľahko stráviteľným nápojom, vynikajúcim zdrojom vápnika a zložením priaznivo pôsobí v tráviacom trakte človeka.
V porovnaní s ostatnými kyslomliečnymi nápojmi je práve acidofilné mlieko najkyslejšie. Je to vďaka špecifickej príprave, pri ktorej sa používa probiotická kultúra, ktorá ovplyvňuje zloženie črevnej mikroflóry. To považujeme za obrovské pozitívum. Okrem toho, pravidelná konzumácia acidofilného mlieka posilní obranyschopnosť organizmu.
Cmar vzniká pri výrobe iného produktu, a to masla. Jeho zakysaním vznikne vynikajúci produkt, ktorý obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a má nízky obsah kalórií. Vďaka tomu dodáva telu obrovské množstvo sily. Jeho dlhodobá konzumácia pomáha zvyšovať mozgovú aktivitu a obnovovať pečeň.
Špecifikom nášho kefíru je použitie kefírovej kultúry, ktorej kefírové zrná pochádzajú z Kaukazských hôr. Na kefír, aký poznáme my, sa premieňa priamym kvasením. Jeho pitie prispieva k zlepšeniu imunitného systému a odolnosti tela voči chorobám. Pozitívne ovplyvňuje hladinu cholesterolu a celkové zdravie tráviacej sústavy.
Tento nápoj je výsledkom kysnutia mlieka za použitia smotanovej kultúry. Takisto ako všetky kyslomliečne produkty obsahuje menší obsah laktózy, preto je ľahšie stráviteľný ako obyčajné mlieko. Z našich kyslomliečnych produktov zakysanka obsahuje nižší obsah tuku.
Bio mliečne produkty sú špecifickou skupinou, ktorá sa diferencuje od ostatných produktov hlavne svojou kvalitou. Produkcia bio výrobkov je náročná a prísne kontrolovaná na všetkých stupňoch jej výroby, spracovania a distribúcie. Tatranské BIO produkty sú vyrobené z vysokokvalitného slovenského bio mlieka, pochádzajúce z podtatranského regiónu, ktorý ponúka ideálne podmienky pre chov zdravého dobytka.
V TAMI sa neustále snažíme prichádzať na spôsoby ako odmeniť našich verných zákazníkov. Zapojením sa do zábavných súťaží môžete od nás získať zaujímavé vecné ceny. Neváhajte zapojiť celú rodinu!
Čo je zelená energia? Výroba energie a tepla za pomoci obnoviteľných zdrojov energie. Kde a ako ju získavame? V bioplynovej stanici, ktorá predstavuje projekt udržateľnej inovácie. Plné využitie vyrobeného tepla a elektriny umožňuje dosiahnuť výrazné úspory zemného plynu a elektrickej energie.
Postup: 1.Tortové želé zmiešame s 250 ml vody alebo ovocnej šťavy. 2. Pridáme 2 – 3 lyžice cukru a privedieme...
čítať viacMúku zmiešame s cukrom a štipkou soli. Maslo pokrájame na kocky a vtrieme do sypkých surovín. Hmota by mala vyzerať...
čítať viacPohánkovú a hladkú múku zmiešame s tymianom a soľou. Studené, na kocky pokrájané maslo končekmi prstov vtrieme do múčnej zmesi....
čítať viac