tami-logo
Domov Recepty Koláč s čokoládovou penou

Koláč s čokoládovou penou

Lahodná Tatranská pena kakaová 80 g

Zobraziť produkt

Ingrediencie

  • CESTO: (2 koláče 15 cm x 20 cm)
  • Hladká múka
  • Hnedý cukor
  • Tatranské maslo
  • Štipka soli
  • Vajce
  • Studená voda
  • NÁPLŇ:
  • Malinový džem
  • Lahodná tatranská pena kakaová
  •  
  • 200 g
  • 30 g
  • 100 g
  •  
  • 1 ks
  • 3 PL
  •  
  •  
  • 4 ks

Postup Prípravy

  1. Múku zmiešame s cukrom a štipkou soli.
  2. Maslo pokrájame na kocky a vtrieme do sypkých surovín. Hmota by mala vyzerať ako vlhký piesok.
  3. Pridáme vajce a vodu a vymiesime kompaktné cesto. Zabalíme ho do fólie a vložíme na hodinu do chladničky.
  4. Vychladené cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku asi 7mm a vložíme do formy. Cesto popicháme vidličkou.
  5. Pečieme v rúre rozohriatej na 170°C 20 až 25 stupňov.
  6. Upečený vychladnutý koláč natrieme malinovým džemom.
  7. Na džem rozotrieme kakaovú tatranskú penu.
  8. Pripravený koláč vložíme do chladničky. Vyberieme ho tesne pred podávaním.