Pohánkovú a hladkú múku zmiešame s tymianom a soľou. Studené, na kocky pokrájané maslo končekmi prstov vtrieme do múčnej zmesi. Po lyžiciach pridáme studenú vodu a vypracujeme kompaktné cesto.
Z cesta vyformujeme disk, obalíme ho potravinovou fóliou a vložíme aspoň na hodinu do chladničky.
Vychladené cesto rozvaľkáme na asi 6mm hrubý kruh (keďže cesto je krehké, lepšie je urobiť to medzi dvoma papiermi na pečenie).
Cesto prenesieme na plech.
Na cesto rozmrvíme Tatranský syr (necháme asi 2 cm okraj). Na syr poukladáme paradajky pokrájané na hrubšie kolieska a na ne dáme tenké plátky cesnaku.
Okraje koláča jemne ohneme nahor cez krajné paradajky.
Koláč osolíme, okoreníme a posypeme sušeným alebo čerstvým tymianom.
Okraje potrieme olivovým olejom. Takisto ním môžeme postriekať paradajky.
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 30 až 35 minút.