tami-logo
Domov Recepty Tvarohovo-černicový koláč

Tvarohovo-černicový koláč

Nitriansky tvaroh tučný hrudkovitý 250g

Zobraziť produkt

Tatranské maslo 250 g

Zobraziť produkt

Smotana na šľahanie 30% 250 ml

Zobraziť produkt

Ingrediencie

  • CESTO:
  • citrónová šťava
  • Tatranské maslo
  • Citrónová kôra
  • Kryštálový cukor
  • Vajcia
  • Hladká múka
  • Prášok do pečiva
  • Černice
  • Štipka soli
  • KRÉM:
  • Černice
  • Tvaroh
  • Šľahačková smotana
  • Kryštálový cukor
  • Plátky želatíny
  • Citrónová šťava
  • Vanilkový cukor
  •  
  • 75 ml
  • 185 g
  • z jedného citróna
  • 150 g
  • 3 ks
  • 200 g
  • 2 ČL
  • 150 g
  •  
  •  
  • 200 g
  • 250 g
  • 240 ml
  • 50 g
  • 2 ks
  • 2 PL
  • 1 balíček

Postup Prípravy

  1. Maslo, 150 g cukru, citrónovú kôru a soľ vyšľaháme do krémova.
  2. Do zmesi po jednom primiešame vajcia.
  3. Múku zmiešame s práškom do pečiva.
  4. Do cesta striedavo primiešavame citrónovú šťavu a múku s práškom do pečiva.
  5. Cesto roztrieme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie s rozmerom 24×24 cm.
  6. 150 g černíc poukladáme na cesto.
  7. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 175°C 30 až 35 minút.
  8. Po upečení ho necháme vychladnúť.
  9. Plátky želatíny vložíme do vody a necháme napučať.
  10. 200 g černíc, tvaroh, 50 g cukru a citrónovú šťavu rozmixujeme na hladký krém.
  11. Želatínu vyberieme z vody a rozpustíme ju v mikrovlnnej rúre (vždy ju vložíme dovnútra len na pár sekúnd).
  12. Do rozpustenej želatíny vmiešame asi 3 PL krému, následne želatínovú zmes vmiešame do zvyšného krému.
  13. Na 15 minút vložíme do chladničky.
  14. Medzitým zo šľahačkovej smotany a vanilkového cukru pripravíme šľahačku.
  15. Šľahačku jemne vmiešame do krému a rovnomerne ho roztrieme na koláč.
  16. Pred podávaním vložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny.
  17. Hotový koláč môžeme ozdobiť čerstvými černicami.