tami-logo
Domov Recepty Tvarožník

Tvarožník

Tatranské mlieko plnotučné – trvanlivé 1 l

Zobraziť produkt

Tatranské maslo 250 g

Zobraziť produkt

Ingrediencie

  • CESTO:
  • Hladká múka
  • Tatranské mlieko
  • Kryštálový cukor
  • Čerstvé droždie
  • Maslo alebo bravčová masť
  • Štipka soli
  • PLNKA:
  • Tvaroh
  • Vaječné žĺtka
  • Vajcia
  • Kryštálový cukor
  • Vanilkový cukor
  • Citrónová kôra
  • Tatranské maslo
  • Sušené marhule pokrájané na malé kúsky, namočené v rume so škoricou
  •  
  • 3 šálky (asi 600 g)
  • 1,5 šálky
  • 2 PL
  • 1/2 kocky
  • 1 PL
  •  
  •  
  • 750 g
  • 2 ks
  • 2 ks
  • 1 pohár
  • 1 balíček
  • z jedného citróna
  •  
  •  

Postup Prípravy

  1. Do vlažného mlieka nasypeme cukor a pridáme droždie. Necháme postáť asi 15 minút.
  2. Z múky, masti, soli a kvásku vymiesime hladké cesto, ktoré necháme kysnúť 45 minút.
  3. Kým cesto kysne z tvarohu, žĺtok, vajec, cukru, vanilkového cukru, citrónovej kôry a sušených marhúľ pripravíme plnku.
  4. Cesto rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pomúčenými rukami vytvarujeme kruhy, na ktoré rozdelíme tvarohovú plnku. Na plnku poukladáme tenké plátky masla.
  5. Koláče ešte necháme podkysnúť 15 minút. Následne ich pečieme asi 40 minút v rúre vyhriatej na 170°C.
  6. Upečené koláče položíme na mriežku aby vychladli.