Tvaroh je vyzrážaná mliečna bielkovina, ktorá sa vyrába vo viacerých druhoch z tepelne ošetreného kravského mlieka. Je charakterizovaný množstvom sušiny a množstvom tuku v sušine. Podľa toho sa tvarohy delia na mäkké, jemné, tučné. Ricotta sa vyrába zo sladkej srvátky po výrobe prírodných syrov vyzrážaním srvátkových bielkovín pri určitej teplote. Srvátka má vysoku biologickú hodnotu a je bohatým zdrojom nielen esenciálnych, ale aj vetvených aminokyseín, ktoré sú potrebné pre vývoj svalov. Preto je naša ricotta taká obľúbená najmä u športovcov.
Tvaroh je všestranná potravina, nakoľko sa dá využiť nie len v sladkých, ale aj v slaných jedlách. Jeho konzumácia je možná aj bez akéhokoľvek tepelného alebo iného upravovania. Má na Slovensku dlhu tradíciu. Najdôležitejším benefitom tvarohu je jeho vysoký podiel bielkovín. Jeho konzumácia je preto zdravá. Tvaroh je často konzumovaná potravina pre fitness profesionálov i nadšencov, ktorú netreba utekať kupovať do špecializovaných obchodov.
Bio mliečne produkty sú špecifickou skupinou, ktorá sa diferencuje od ostatných produktov hlavne svojou kvalitou. Produkcia bio výrobkov je náročná a prísne kontrolovaná na všetkých stupňoch jej výroby, spracovania a distribúcie. Tatranské BIO produkty sú vyrobené z vysokokvalitného slovenského bio mlieka, pochádzajúce z podtatranského regiónu, ktorý ponúka ideálne podmienky pre chov zdravého dobytka.
V TAMI sa neustále snažíme prichádzať na spôsoby ako odmeniť našich verných zákazníkov. Zapojením sa do zábavných súťaží môžete od nás získať zaujímavé vecné ceny. Neváhajte zapojiť celú rodinu!
Čo je zelená energia? Výroba energie a tepla za pomoci obnoviteľných zdrojov energie. Kde a ako ju získavame? V bioplynovej stanici, ktorá predstavuje projekt udržateľnej inovácie. Plné využitie vyrobeného tepla a elektriny umožňuje dosiahnuť výrazné úspory zemného plynu a elektrickej energie.
Postup: 1.Tortové želé zmiešame s 250 ml vody alebo ovocnej šťavy. 2. Pridáme 2 – 3 lyžice cukru a privedieme...
čítať viacMúku zmiešame s cukrom a štipkou soli. Maslo pokrájame na kocky a vtrieme do sypkých surovín. Hmota by mala vyzerať...
čítať viacPohánkovú a hladkú múku zmiešame s tymianom a soľou. Studené, na kocky pokrájané maslo končekmi prstov vtrieme do múčnej zmesi....
čítať viac