tami-logo
Domov Recepty Jogurtová panna cotta TAMI LACTOSE MINUS

Jogurtová panna cotta TAMI LACTOSE MINUS

Bezlaktózový smotanový jogurt biely 150g

Zobraziť produkt

Lactose Minus UHT mlieko 1,5% 1l

Zobraziť produkt

Ingrediencie

  • PANNA COTTA:
  • Mlieko bez laktózy
  • Biele jogurty bez laktózy
  • Vanilkový cukor
  • Kryštálový cukor
  • Želatína
  • JAHODOVÉ ŽELÉ:
  • Jahody
  • Voda
  • Vanilkový cukor
  • Kryštálový cukor
  • Želatína
  •  
  • 250 ml
  • 3 ks
  • 1 ks
  • 4 - 6 PL
  • 6 plátkov
  •  
  • 250 g
  • 4 PL
  • 1 ks
  • 2 - 3 PL
  • 4 plátky

Postup Prípravy

  1. Želatínové plátky vložíme do vody a necháme ich napučať.
  2. Pripravíme si poháriky alebo mištičky na dezert.
  3. Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme cukor a varíme kým sa cukor nerozpustí.
  4. Kým sa mlieko zohrieva, vo väčšej miske zmiešame jogurty s vanilkovým cukrom.
  5. Mlieko odstavíme a primiešame doň 6 plátkov želatíny. Miešame kým sa úplne nerozpustí.
  6. Mlieko so želatínou za stáleho miešania prilievame do jogurtu.
  7. Zmes nalejeme do pripravených pohárikov. Poháriky vložíme do chladničky.
  8. Do hrnca dáme jahody, vodu, vanilkový a kryštálový cukor. Varíme kým sa jahody sčasti nerozvaria.
  9. Necháme ich trochu vychladnúť a rozmixujeme tyčovým mixérom.
  10. Do jahodovej zmesi pridáme 4 plátky želatíny.
  11. Jahodovú zmes nalejeme na vychladenú jogurtovú panna cottu.
  12. Dezert vložíme do chladničky a vyberieme ho tesne pred podávaním.