tami-logo
Domov Recepty Koláčiky z nátierky Mana

Koláčiky z nátierky Mana

Tatranské maslo 250 g

Zobraziť produkt

Mana smotanová nátierka natur 200g

Zobraziť produkt

Ingrediencie

  • CESTO:
  • Mana smotanová nátierka
  • Tatranské maslo
  • Hladká múka
  • NÁPLŇ:
  • Mana smotanová nátierka
  • Mletá škorica
  • Hnedý cukor
  • ĎALŠIE INGREDIENCIE:
  • Rozšľahané vajíčko na potretie
  • Slivkový lekvár
  •  
  • 225 g
  • 150 g
  • 240 g
  •  
  • 200 g
  • 2 ČL
  • 2 - 4 PL
  •  
  •  
  •  

Postup Prípravy

  1. Z masla, Many a múky vypracujeme kompaktné cesto. Vôbec nevadí, keď nebude homogénne, kvôli kúskom masla sa bude správať trochu ako lístkové. Zabalíme ho do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na aspoň 3 hodiny.
  2. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3mm, nakrájame ho na štvorce (ak chcete menšie koláčiky, urobte menšie štvorce, ak veľké, nakrájajte väčšie štvorce). Vaľkáme na dobre pomúčenej doske.
  3. Na každý štvorec dáme kôpku slivkového lekváru a kôpku krému zo smotanovej nátierky (Manu zmiešame s hnedým cukrom a mletou škoricou. Cukor pridajte podľa toho, aký sladký krém chcete).
  4. Dva protiľahlé konce štvorca preložíme cez seba, aby plnku bolo vidieť.
  5. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 12 až 15 minút v rúre zohriatej na 180°C.
  6. Hotové koláčiky posypeme práškovým cukrom.